ENTERIJER KUĆE, Požarevac

Marijana Peternek je nedavno završila projekat uređenja enterijera kuće u Požarevcu (Srbija), čiji je projektni zadatak bio potpuno preuređenje i opremanje svakog kutka prostora. Osim enterijera, predmet razrade je bio i uređenje eksterijera kuće, kako bi se postigla harmonija između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora.

U samom enterijeru, Marijana se fokusirala na postizanje elegantne, atmosfere koja će se savršeno uklopiti sa potrebama klijenta. Jedan od ključnih elemenata projekta bilo je korišćenje zelenog mermera, koji se sa zelenim tonovima provlače kroz ceo ambijent. Zeleni mermer korišćen u kupatilu gde se posebno naglašava i ističe elegantan podest na kom je postavljen lavabo sa impozantnim polukružnim ogledalom sa indirektnom rasvetom, i koji osvetljava jedna mesingana visilica (lampa) asimetrično postavljena.

U prostoru se može primetiti dekorativna rasveta zlatnih i mesinganih tonova, koja dodatno naglašava eleganciju enterijera. Ugaona garnitura u dnevnoj sobi je takođe u zelenoj boji i veoma prostrana, što je čini savršeno udobnom i za opuštanje i porodična okupljanja.

Arhitekta Marijana Peternek se posebno posvetila uređenju unutrašnjosti kuće, prilagođavajući svaki komad nameštaja potrebama klijenata. Posebna pažnja je usmerena ka komadnom nameštaju koji se savršeno uklopio u prostor, dajući funkcionalnost i toplinu. Svi elementi enterijera su pažljivo birani i prilagođavani kako bi se postigla savršena ravnoteža između funkcionalnosti i estetike koja je tražena.

Uz ovaj projekat, Marijana je još jednom pokazala svoje umeće i sposobnost da stvori jedinstveni i savršeno usklađeni enterijer. Rezultat ovog projekta je funkcionalan, moderan i elegantan enterijer u kom će prvenstveno uživati porodica a kasnije i prijatelji porodice.