Gipsarski radovi

Gips je prirodni i biološki ispravan materijal te je preporučljiv i zbog zaštite zdravlja korisnika prostora koji će u njemu raditi ili živeti.

Suva gradnja ima sve značajniji udeo u gradnji stambenih i poslovnih prostora. Ovim načinom gradnje možete potpuno individualno kreirati enterijer prema vlastitim željama ili idejiama arhitekte. Zbog velikih mogućnosti kombinovanja oblika i visoke plastičnosti materijala postižemo željeni izgled prostora. Pored brze montaže kvalitetnim izvođenjem gipsarskih radova postiže se dobra toplotna i zvučna izolacija.
Suva gradnja se izvodi od laganih materijala, a podrazumeva zidove, spuštene plafone, i sisteme za izravnavanje podova…

Nudimo gipsarske usluge u koje spadaju spušteni plafoni, pregradni zidovi, oblaganje zidova takozvano suvo malterisanje, obradu špaletni, izradu različitih polica i kaskada, lepljenje gipsane ornamentike, adaptacija potkrovlja i postavlanje led rasvete. U ponudi imamo i molerske usluge u koje spadaju skidanje stare boje i tapeta, nanošenje odgovarajuće podloge, gletovanje i krečenje (disperzija, poludisperzija i akril boja) vršimo ugradnju aluminijumskih lajsni, bandažiranje pukotina na zidu ili plafonu, dekoraciju zidova, lepljenje tapeta, armiranje starih zidova pomoću lepka i mrežice, nanošenje demit fasade i još mnogo toga.

SPUŠTENI PLAFONI

Spušteni plafoni se najčešće primenjuju da bi se redukovala visina prostorije i kada treba provući određene instalacije. Upotrebljava se često kada je površina postojećeg plafona oštećena, neravna ili je potreban određen izgled prema projektu.

Knauf sistemi su idealno rešenje za moderno i funkcionalno uređenje životnog ili radnog prostora, ali i za adaptaciju starih ili oštećenih enterijera. Gipsani elementi nude mogućnost kreativnog oblikovanja prema individualnim željama i potrebama. Savršeno oblikovan spušteni plafon može dati poseban naglasak i atmosferu u Vašem životnom ili radnom prostoru.

PREGRADNI ZIDOVI

Gipsarski radovi kojima se izrađuju pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije. Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva daju ovim zidovima najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata. Mala težina, od svega 20-50 kg po kvadratnom metru pregrade, značajno smanjuje opterećenje zgrade i zato je idealno i za potkrovlja. Šuplji prostor pregrade služi za brzo i racionalno postavljanje svih vrsta instalacija i izolacija. Pregradni zidovi mogu biti sa jednostrukom ili dvostrukom potkonstrukcijom, a oblažu se sa jednim ili dva sloja gips-kartonskih ploča.

Pregradne zidove čini potkonstrukcija i obloga od gipsanih ploča. Potkonstrukcija se sastoji iz čeličnih, pocinkovanih profila na koje se obostrano montiraju gipsane ploče. Izvedba potkonstrukcije i vrsta obloge zavise od visine ugradnje, namene korišćenja prostorije, zvučne izolacije i zaštite od požara. Pregradni zidovi se odlično prilagođavaju građevinskoj strukturi modernih objekata, a takođe pružaju idealna rešenja za izvođenje raznih elemenata enterijera kao što su delovi ili cele police i sl.

IZRADA POLICA

Izrada polica od gipsa može imati različite primene. Jedna od najzastupljenijih i estetski najčešćih jeste TV polica. Zatim izrada raznih dekorativnih polica sa skrivenom rasvetom, police za knjige i ukrasne elemente enterijera ili eksterijera. Koriste se i za sakrivanje instalacija npr. radijatorskih cevi. Postavljamo indirekno svetlo u skrivačima plafona ili zida koje daje različite efekte prilikom uređenja enterijera.

PODNI SISTEMI

Pod predstavlja podlogu za optimalnu zvučnu, toplotnu, protivpožarnu i zaštitu od vlage, ali je i preduslov za udobnu klimu stanovanja.

Suvi estrih ima velike prednosti jer ne unosi dodatnu vlagu u prostor čime se znatno ubrzava dinamika gradnje. Brzo i lagano se postavlja, idealan je za polaganje PVC i drugih tankih podnih obloga, kao i za keramičke pločice do 30 x 30 cm veličine.

PODIGNUTI PODOVI

Napravljeni od Knauf GIFAtec materijala (gips ojačan drvenim vlaknima), standardnih debljina 25, 28 ili 32 mm. Dimenzije elemenata su 1200×600 mm, sa ivicama obrađenim na pero i žljeb, koje se lepe specijalnim Knauf Integral lepkom. Elementi se polažu na čelične nožice dovoljne nosivosti sa podesivom visinom i fiksiraju posebnim lepkom za podlogu, a zatim nivelišu. Sistem je pogodan za podno grejanje ili rashlađivanje. U šupljini ispod poda mogu biti smeštene sve vrste tehničkih instalacija a laki pregradni zidovi se mogu montirati bilo gde na GIFAfloor sistemima. Na Knauf Integral GIFAfloor F18 podignuti pod mogu se postaviti sve vrste tekstilnih obloga, PVC ili linoleum obloge, keramičke pločice, ili ploče od prirodnog kamena.

Knauf VidiTec F124 podignuti pod sastoji se od VidiFloor elemenata dimenzija 500×500 ili 600×600 mm i debljine 38 mm sa plastificiranim ivicama, na čeličnim nožicama koje su zalepljene za pod. VidiTec element je VidiFloor gipsana ploča ojačana drvenim vlaknima tj. gipsvlaknasta (gipsfazer) ploča. Svaki VidiTec Floor element se može demontirati u bilo koje vreme, što omogućava direktan pristup prostoru instalacija.

SUVI ESTRIH

Knauf Vidifloor SOLO suvi estrih F134 sastoji se od monolitnih gips-vlaknastih  elemenata dimenzija 900×600 mm, debljine 18 mm, sa sa 35 mm široko udubljenim stepenastim spojem. U području falca elementi se lepe i pričvršćuju vijcima ili klamericama. Suvi estrih je pogodan za podno grejanje.

Knauf Vidifloor DUO suvi estrih F135 sastoji se od dve gips-vlaknaste ploče debljine 10 mm ili 12,5 mm. Dimenzije ploča su 1500×1000 mm. Ploče se dvoslojno polažu i po celoj površini i međusobno lepe lepkom Knauf Uniflott i pričvršćuju vijcima ili klamericama. Ukupna debljina sistema je 20 mm ili 25 mm. Suvi estrih je pogodan za podno grejanje.

Zakažite sastanak

Naš tim za projektovanje i izvođenje radova pobrinuće se da pruži kreativno i funkcionalno rešenje za svaki tip prostora.

 

marijana.peternek@gmail.com

+381 64 46 56 876
Vojvode Micka Krstića 1J, Dunavske terase

Naš tim nudi rešenje za uređenje enterijera svakog Vašeg životnog ili poslovnog prostora, projekte po principu “ključ u ruke” – zaokružen proces izvođenja radova od uvođenja struje, parketarskih radova, molersko fasaderskih radova, krečenja, postavljanje tapeta, sve vrste zavese po meri, gipsarskih radova, keramičarskih radova… sve od ideje do realizacije