Vodovodni i kanalizacioni radovi

Prilikom renoviranja poslovnog prostora, stana ili kuće veoma je bitno da se unapred odrade vodovone instalacije u kuhinji i kupatilu.

Kanalazacione i vodovodne instalacije se postavljaju ispod pločica, pa nestručno i nemarno postavljanje vodovodnih instalacija može prouzrokovati velike štete, ne samo zamene vodovodnih i kanalizacionih instalacija, nego i razbijanja pločica i oštećenja koja može prouzrokavati nestručno spajanje i povezivanje vodovodnih I kanalizacionih instalacija.

Prilikom renoviranja prostora trebate imati jasnu viziju kako će Vaš nov prostor izgledati tačnije gde će se koji uređaj nalaziti, ukoliko niste sigurni Marradi arhitekta sa višegodišnjim iskustvom u saradnji sa Vama može napraviti projekat za Vaše idejno rešenje koji će se kasnije u saradnji sa našim stručnim timom vodoinstalatera realizovati.

Postavljanje vodovodnih instalacija podrazumevaju postavljanje vodovodnih cevi za dovod tople i hladne vode. Nekada su se koristile cevi različitih materijala kao što su metalne, keramičke, bakarne cevi a danas sve veću primeni imaju cevi od umreženog polietilena, pored toga postavljanje vodovodnih instalacija podrazumeva i postavljanje novih i zamenu starih ventila za vodu.

Jako je bitno kuda prolazi voda za piće jer voda predstavlja naše blago. Cevi koje koristimo prilikom adaptacije porstora su od umreženog polietilena i one garantuju da voda neće menjati svoja svojstva. Ove cevi ne korodiraju za razliku od nekadašnjih metalnih cevi i kod njih ne dolazi do gomilanja hlora i minerala što je veoma bitno za očuvanje kvaliteta vode.

Projekovanjem vodovodnih instalacija za dovod vode moramo isplanirati i kanalizacionu mrežu, jer postavljanje kanalizacione mreže mora biti pod određenim uglom, da ne bi došlo kasnije do zagušenja kanalizacione mreže.

Dugogodišnje iskustvo našeg tima garantuje preciznost i pouzdanost u realizaciji celokupnog plana u tačno dogovorenom roku bilo da je reč o postavljanju vodovodnih instalacija u kupatilu, kuhinji u dvorištu ili o uvođenju nove kanalizacione mreže.

  • Ključan faktor pri projektovanju vodovonih instalacija i kanalizacione mreže jeste i funkcionalnost željenog prostora.
    Prilikom renoviranja kupatila nakon ugradnje vodovodnih instalacija i kanalizacione mreže dolazi faza postavljnja hidroizolacije i postavljanja pločica.
    Kada su u kupatilu postavljene pločice sledi faza montiranja kupatilskog porgrama:
  • Montaža sanitarija
  • Montaža lavaboa
  • Montaža wc šolje ( ukoliko je geberit ugradni onda se montira pre postavljanja pločica)
  • Montaža pisoara
  • Ogledala, ormarića, polica.
Često postavljano pitanje jeste koliko će da me košta uvođenje vode i kanalizacije?
Koliko košta renoviranje kupatila i kuhinje?

Bitan faktor pri određivanju cene uvođenja vodovodnih instalacije jeste površina samog prostora, da li se radi rušenje postojećih prostorija, da li se radi razbijanje pločica ili ne, da li se radi celokupan projekat od ideje do realizacije ili je segmentog samo uvođenje vode i kanallizacije.

Ukoliko želite da preuredite Vašu kuhinju i kupatilo “od poda do plafona” naš tim arhitekata će Vam ponuditi idejno rešenje za kupatilo i kuhinju.

Zakažite sastanak

Naš tim za projektovanje i izvođenje radova pobrinuće se da pruži kreativno i funkcionalno rešenje za svaki tip prostora.

 

marijana.peternek@gmail.com

+381 64 46 56 876
Vojvode Micka Krstića 1J, Dunavske terase

Tim Marradi nudi rešenje za uređenje enterijera svakog Vašeg životnog ili poslovnog prostora, projekte po principu “ključ u ruke” – zaokružen proces izvođenja radova od uvođenja struje, parketarskih radova, molersko fasaderskih radova, krečenja, postavljanje tapeta, sve vrste zavese po meri, gipsarskih radova, keramičarskih radova… sve od ideje do realizacije