ENTERIJER STANA, Banovo brdo II

Banovo brdo je jedno od najlepših i najzelenijih naselja u Beogradu. Stan koji smo uređivali se nalazi baš u ovom delu grada pored centralnog parka. Stan je izuzetno je osvetljen i savršen je izbor za one koji žele da žive u mirnom i prijatnom okruženju.

Enterijer stana karakterišu pastelne nijanse, bež, boje koje se savršeno uklapaju u ovaj predivan ambijent. U dnevnom boravku dominira “terakota” sofa sa grafit crnim detaljima, koja daje sofisticiran i moderan izgled ovom prostoru. Uz to, sofa je veoma udobna i uklapa se sa ostalim komadima nameštaja.

Jedan od zanimljivih detalja u ovom stanu je svakako “TV” zid koji je planiran da izgleda kao skulptura. Trudili smo se da se ovaj neobični detalj uklopi u ambijent i da da mu poseban karakter. Uz to, ovako obrađen zid je odličan jer omogućava da se televizor neprimetno uklopi u prostoriju i kada nije u upotrebi.

Kuhinja je prostrana i funkcionalna, sa svim neophodnim uređajima i prostorom za spremanje hrane i odlaganjem kuhinjskog pribora. Nežna krem kuhinja sa kuhinjskim ostrvom i radnom pločom od mermera sa zlatnim venama su popularan izbor među onima koji traže sofisticiran i luksuzan dizajn kuhinje. Ova kuhinja kombinuje moderne elemente sa klasičnom elegancijom.

Ostrvo u kuhinji služi kao centralna tačka, sa prostorom za pripremu hrane i odlaganje viška stvari.
Radna ploča od mermera sa zlatnim venama daje kuhinji glamurozan i luksuzan izgled. Mermer je prirodan kamen koji ima lepu i jedinstvenu teksturu, a zlatne vene dodaju posebnu notu elegancije. Krem nijanse se često koriste u modernom dizajnu kuhinja jer daju dodatnu toplinu prostoru. Osim elegantnog izgleda, moderna bež kuhinja sa kuhinjskim ostrvom i radnom pločom od mermera sa zlatnim venama je i praktična. Pruža veću površinu za pripremu hrane, prostor za ručavanje (trpezarija) i skladištenje potrepština, uz pravilnu obradu daju elegantan i luksuzan izgled.

Jedan od važnih elemenata u spavaćoj sobi je prostor za šminkanje. Ovaj prostor smo uredili sa velikim ogledalom koje ima indirektnu rasvetu i sa lampom visilicom koja je iz iste serije kao i stona lampa na noćnom stočiću kako bi bilo dovoljno svetla za šminkanje. Na taj način, ovaj deo sobe postaje i mesto za opuštanje i pripremu za dan ili noć.

Sobna vrata bez štokova, poznata i kao “tapet” vrata, su vrata koja se ugrađuju bez okvira odnosno štokova. Ova vrsta vrata je sve popularnija zbog svoje jednostavne estetike i fleksibilnosti prilagođavanja bilo kojem enterijeru.

Osim estetskih prednosti, tapet vrata nude i praktične prednosti. Ugrađivanjem ovih vrata uštedjet ćete prostor koji se inače troši na štokove. Za ugradnju tapet vrata obično se koriste posebni okovi koji se montiraju na vrh i dno vrata, a koja se onda pričvršćuju na zid. Također je važno osigurati da zidovi u kojima se ugrađuju tapet vrata budu dovoljno čvrsti kako bi mogli podnijeti težinu vrata i njihovo otvaranje i zatvaranje bez oštećenja.

Sobna vrata bez štokova postavljaju se pre gletovanja zidova kako bi se savršeno uklopilo u ravan zidne površine.
Uz sve ove prednosti, sobna vrata bez štokova su sjajan izbor za moderne enterijere koji naglašavaju minimalizam i čist dizajn.

Sve u svemu, ovaj stan na Banovom Brdu je savršen izbor za one koji žele da žive u modernom i sofisticiranom prostoru koji pruža udobnost i kvalitetan životni prostor. Blizina centralnog parka omogućava da se uživa u prirodi i svežem vazduhu, dok su svi potrebni sadržaji na samo nekoliko minuta hoda od stana.

Marijana Peternek arhitekta