ENTERIJER STANA Miljakovac, Beograd

Ovde smo zatekli stan u staro-gradnji na Miljakovcu – stan se nalazi na 7 spratu solitera i okrenut je ka Miljakovačkoj šumi i parku. U prvoj fazi planiranja i radova proširili smo, koliko nam je prostor dozvoljavao, otvore za novu spoljašnju stolariju (prozore) i balkonska vrata ka prostranoj terasi.

Osim uvođenja što više prirodnog svetla izazov je bio i planiranje prostora, za cilj smo imali izbacivanje veš mašine iz kuhinje, sakrivanje bojlera u posebnoj niši u hodniku i pregrađivanje kuhinje za postavljanje dodatne sobe planirane za goste. Kao i svaki stan staro-gradnje, na kome radi naš tim, teško se može naći veza između zatečenog stanja i krajnjeg rezultata. Ovde smo uspešno uspeli da ispunimo zahteve iz projektnog zadatka uz kreativna rešenje i ideje
našeg tima.

DIZAJN ENTERIJERA I SKANDINAVSKI VAJB
Elementi skandinavskog modernizma daju ovom prostoru posebnu “draž”. Stanovi koji se kompletno adaptiraju prema potrebama novih vlasnika imaju posebnu vrednost, gde mogu da ostavim pečat u svakom izabranom ili posebno projektovanom detalju enterijera. Kao arhitekta se uvek radujem, a ovde nije bilo izuzetka, slobodi kreiranja prostornih rešenja i izbora materijala u skandinavskom stilu. Skandinavski dizajn je odličan izbor, posebno u ovako prirodno ostvetljenom stanu, daje poseban okvir prostoru, smenu i nadovezivanje materijala kroz sve prostorije gde ceo stan funkcioniše kao celina. Vizuelni kontinuitet je postignut igrom kontrasta belih zidova, betonskih tekstura sa grafit crnim detaljima i toplim umirujućim tonovima drveta kroz ceo stan.

Marijana Peternek arhitekta