Enterijer stana, Zemun

KOJE MATERIJALE I KOGA ODABRATI ZA IZRADU NAMEŠTAJA PO MERI ?

Imate ideju ili projekat i sada želite da izradite nameštaj po meri, neophodno je da nađete tim majstora koji će vam omogućiti da dobijete kvalitetan i funkcionalan komad nameštaja. Kuhinja je najvažniji prostor za izradu nameštaja po meri za svakog našeg klijenta i tu posvećujemo najveću pažnju. Kuhinja je, oduvek, centralno mesto svakog porodičnog doma gde je sa trpezarijom mesto okupljanja. U kuhinji se vode važni i manje važni razgovori, prave planovi pre svega toga pripremaju obroci. Zbog toga se velika pažnja posvećuje uređenju kuhinjskog prostora.

Naši klijenti, vlasnici stambenih objekata, najčešće se odlučuju da u svoj kuhinjski prostor ugrade kuhinju po meri, baš onakvu kakvu žele. A da bi to sproveli u delo, ljudi se odlučuju za angažovanje majstora koji će izaći na teren, osmotriti situaciju i uzeti mere.

Prilikom odabira majstora, prvo obratite pažnju na iskustvo koje poseduje. Posle iskustva majstora za izradu nameštaja po meri proveriti da li Vam odgovaraju rokovi i termini. Takođe, ukoliko je to moguće, tražite uzorke njegovog rada kako biste stekli jasniju sliku o kvalitetu usluge.

Kada je reč o materijalima koji se koriste za izradu kuhinjskog nameštaja, važno je da odaberete one koji su kvalitetni i dugotrajni. Materijali poput punog drveta, univera i medijapana se najčešće koriste za izradu kuhinjskih elemenata. Drvo je tradicionalna opcija, ali može biti skupo i zahteva redovno održavanje. Univer je često pristupačniji i lakši za održavanje, dok je medijapan odlična varijanta po ceni i kvalitetu može biti obojen ili furniran-bajcovan po želji.
Takođe, važno je razmotriti i druge faktore poput boje, završne obrade i tonova koje želite da koristite. Na osnovu toga, odaberite materijale koji će se uklopiti u vašu kuhinju i stvoriti harmoniju u prostoru.

S obzirom da je kuhinja srž svakog doma, potrebno je da odaberete majstora i materijale s pažnjom i u skladu sa vašim potrebama i željama.

Marijana Peternek, arhitekta